YouMap – www.youmap.gr

Στο ευρύ πλαίσιο των δραστηριοτήτων της GeoBanking, έχει αναπτυχθεί η πλατφόρμα YouMap, μια διαδικτυακή εφαρμογή η οποία προσφέρει την προβολή, αναζήτηση και διαχείριση πληροφοριών σε συνδυασμό με την χωρική τους υπόσταση.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω της εφαρμογής αυτής ο χρήστης δημιουργεί ή έχει στη διάθεση του ένα σύνολο εργασιών/μελετών (projects) κάθε μια από τις οποίες αφορά σε κάποιο θέμα γενικού ή ειδικού ενδιαφέροντος και έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά. Το πρώτο αποτελεί την θέση (ή την διεύθυνση) και το δεύτερο τα δεδομένα που αφορούν κάθε σημείο ενδιαφέροντος. Για παράδειγμα, στην περίπτωση προβολής των σημείων παρουσίας μίας επιχείρησης πάνω στο χάρτη, το πρώτο αφορά τη διεύθυνση των καταστημάτων και το δεύτερο τις ώρες λειτουργίας, τα στοιχεία του υπεύθυνου, τα προϊόντα που διαθέτει κάθε κατάστημα και άλλες πληροφορίες.

Αυτό που κάνει το έργο ιδιαίτερο είναι η δυνατότητα που παρέχει στο χρήστη να μοιράζεται ένα project με άλλους χρήστες, να μπορούν δηλαδή χρήστες με κοινά ενδιαφέροντα να προσθέτουν πληροφορίες σε υφιστάμενο project, καθώς επίσης και η δυνατότητα να ενσωματώνει το project του σε ένα άλλο web site ή portal (π.χ. στο εταιρικό portal).

Μέσω της εφαρμογής οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα αναζήτησης με χωρικά φίλτρα (buffer zones) καθώς επίσης και μέσω κλασικών φίλτρων που δημιουργεί αυτόματα η εφαρμογή. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα ιδιοποιημένο περιβάλλον προβολής, αναζήτησης και διαχείρισης πληροφοριών με χωρική υπόσταση, το οποίο στο είδος του είναι μοναδικό και απόλυτα χρηστικό, παρέχοντας λειτουργικότητα που αυτή τη στιγμή μπορεί να αναπαραχθεί μόνο από έμπειρους προγραμματιστές.

Η πλατφόρμα YouMap είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή η οποία παρέχει στους εγγεγραμμένους χρήστες τη δυνατότητα να

  • ανεβάζουν γεωγραφικά δεδομένα μέσω αρχείων excel και να διαχειρίζονται τα δεδομένα online.
  • να μορφοποιούν τα δεδομένα επιλέγοντας μέσα από διάφορα template , επιλογές φιλτραρίσματος δεδομένων, επιλογές στατιστικής απεικόνισης , επιλογές κατηγοριοποίησης με βάση κάποιο πεδίο και αντιστοίχισης διαφορετικού εικονιδίου επισήμανσης στο χάρτη ανά κατηγορία.
  • Να κάνουν προεπισκόπιση των δεδομένων τους
  • Να δημοσιεύουν τα δεδομένα στον ιστότοπο του YouMap ή στον δικό τους ιστότοπο – σελίδα
  • Να διαχειρίζονται τα προσωπικά τους στοιχεία (εικονίδια, όνομα) τα οποία θα εμφανίζονται στα δημοσιευμένα project.